Lahko obdržimo svoj dosedanji sistem za urejanje vsebine?

Pri prenovi spletne strani lahko obdržite svoj sedanji sistem za urejanje vsebine (CMS) v kolikor je sistem za urejanje vsebine WordPress, Joomla ali Drupal.

Zakaj je mesečno vzdrževanje ceneje kot enkratni poseg?

Do enkratnega posega vzdrževanja pride ponavadi takrat ko se nekaj zgodi. Naj gre za manjšo težavo kot je nedelovanje prijave v sistem, popačena spletna stran ali večje težave, kot je vdor v spletno stran ali pošiljanje masovne pošte iz spletne strani zaradi okužbe spletne strani. Za katerokoli težavo gre, naj bo manjša ali večja si želimo, da je spletna stran takoj delujoča. Tukaj seveda nastanejo stroški, saj vseh spletnih strani brez mesečnega vzdrževanja ne spremljamo konstantno in ne vemo točno kaj se je dogajalo v času, ko spletna stran ni bila vzdrževana, tako moramo analizirati spletno stran, ugotoviti vzrok napake, jo odpraviti in preveriti, če je popravek morda vplival še na kakšen drug element na spletni strani in urediti še tega v kolikor je nastala težava ali sprememba. Vse to ni možno narediti z enim klikom, čeprav si velikokrat to želimo in tukaj nastanejo neprimerno večji stroški kakor s sprotnim mesečnim vzdrževanjem.

Ali je mesečno vzdrževanje spletne strani obvezno?

Na kratko – NE! Vendar si želimo, da je vaša spletna stran predvsem varna, ažurna in odzivna za vaše stranke! Prav tako se z mesečnim vzdrževanjem spletne strani izognemo kasnejšim, neprimerno višjim stroškom pri posegih v spletno stran, ki nastanejo zaradi ne vzdrževanja spletne strani in sistema za urejanje vsebine.